CHÂTEAU DE LASSUS

 
Historie

 

                          
Foto's

 

  Geschiedenis

Château de Lassus is gebouwd in 1550 door Antoine Le Boucq dit de Carnin seigneur de Lassus. Hij is begraven in 1562 in de kerk Saint Jacques in Tournai (Doornik). Verschillende familieleden zijn begraven in de kerk van Blandain, zoals Denis-Francois-Lamoral Le Boucq dit de Carnin écuyer seigneur de Lassus et du Molinel in 1708 als ook zijn zoon Philippe- Francois in 1736. De grafsteen ligt in het linker zijschip van de parochiekerk van Blandain. Het geslacht van de heren van Lassus en Molinel eindigt bij Docteur Delepaut, die het kasteel erft via zijn vrouw. Hij laat even na 1844 het inmiddels tot ruïne vervallen kasteel slopen. Van dit kasteel hebben wij tot op heden nog geen afbeeldingen gevonden. Aangenomen wordt dat het om een versterkte Kasteelboerderij ging zoals er nog enkele hier in de buurt staan.

Op een gedeelte van de fundering wordt in 1904 het huidige jachtpaviljoen gebouwd. Hiervan bestaat nog een oude postkaart.

Het huis is voor het eerst in zijn bestaansgeschiedenis in 1924 verkocht. Toen het in 1989 voor de tweede keer is verkocht was het al 20 jaar niet meer bewoond geweest. Toen zijn ingrijpende restauraties doorgevoerd en is de tuin in zijn huidige vorm aangelegd. In 2002 is het huis weer verkocht en op 24 maart 2008 werden wij, Nin Van Nin en Karel Hoffesommer, de nieuwe eigenaren.

 
Ligging

 

Links

 

Home

 

Chambre d'art